STGR09C

8cNu på onsdag åker klassen till Köpenhamn över dagen. Vi kommer att hålla oss runt Ströget hela dagen. Vi lämnar Malmö klockan 10.00 och är hemma igen vid 17.00 tiden. Vill era barn stanna längre så måste jag eller Patrik få ett mail eller sms att det är OK för ert barn att stanna längre.

MVH Johan och Patrik.

Redovisningsschema:
v.14
ons: Hanna, Alice, Anton, Simon
fredag: Elin, Clara, Samuel, Rudolf

v.15
tis: Susanna, Madeleine, Emma, Tilda
ons: Line, Ella, Felicia, Amalie


 Påminner om att klassiker-projektet ska vara klart  (Powerpoint med analys av boken, ett kortare författarporträtt, samt en översikt över epoken boken tillhör) för redovisning efter påsklovet. Om man har en klassiker som filmatiserats får man gärna göra en jämförelse av bok och film. Dyslektiker får såklart lyssna på sin bok! Planering och instruktioner ligger på min site. Klicka på Nathalie Roux och sedan på svenska 8c. Onsdag efter påsk blir första redovisningsdag. Hanna Alice Anton & Simon är först ut.
:-) Nathalie


                                                    Prao!                  

Elev- och Föräldrainformation inför PRAO 

På Strandskolan söker eleverna själva PRAO-platser.

Vi tycker det är en bra träning inför senare kontakter med arbetslivet, t.ex. om elever ska söka sommarjobb. 

PRAO-perioden är två veckor på våren i årskurs 8. 

Lunch kan ätas kostnadsfritt på närliggande kommunal grund- eller gymnasieskola. Blankett/intyg kan hämtas hos studie- och yrkesvägledaren Sanja på Strandskolan.

Eleverna kan få ersättning för sina bussresor till och från praktikplats inom Malmö. Samla alla biljetter och klistra upp på en A4-sida men namn, klass och lämna till SYV-aren Sanja.

Eleverna är försäkrade genom skolan under PRAO-tiden om platsen ligger i Skandinavien. Det går givetvis bra att göra PRAO i annat land också men då måste eleven be om ledighet. Detta för att skolans försäkring inte täcker i annat land och därför måste er egen försäkring gälla istället.

Eleven följer handledarens tider, max 7 timmar/dag, med start tidigast kl. 06.00 och avslut senast 20.00.

PRAO-perioden vt-18 är v. 11 och v. 12.

Vid frågor och funderingar kontakta:  Sanja Stojakovic, studie- och yrkesvägledare, Strandskolan

Nummer: 076-854 16 90

Mail: sanja.stojakovic@malmo.se

 

                         
                                              Utvecklingsamtal!
Nu är det dags för utvecklingssamtal. Ni som har Patrik som mentor går in och bokar in era utvecklingssamtal på den här länken http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/tYpvnk1zNcIIpV1akhcf. Det är först till kvarn som gäller. Glöm inte att ange vilken elev det är! Ses snart!/ Patrik


Välkomna tillbaka efter jullovet världens bästa 8c!
Svenska: Nu kör vi igång med vårt Klassikerprojekt. Alla elever ska ha valt en bok att läsa till onsdag v.3 vid två tillfällen i veckan läser vi här i skolan. Om man har valt en lite längre och mer komplex bok, så föreslår jag att man även läser hemma. Förslagsvis 2 timmar/vecka beroende på hur snabb läsare man är. Min tanke är att projektet ska vara klart  (Powerpoint med analys av boken, ett kortare författarporträtt, samt en översikt över epoken boken tillhör) för redovisning efter påsklovet. Om man har en klassiker som filmatiserats får man gärna göra en jämförelse av bok och film. Dyslektiker får såklart lyssna på sin bok! Planering och instruktioner ligger på min site. Klicka på Nathalie Roux och sedan på svenska 8c.
:-) Nathalie
Obs!!! Deadline för mediaprojektet är fredag v.48! Då ska samtliga texter vara färdigskrivna och redo att skriva ut, inklusive förstasidan.

Trivselenkät år 8:v41

Nu har vi jobbat på ett antal veckor med media-projektet, där eleverna ska producera en egen tidning. Majoriteten av elever utnyttjar lektionstiden väl och kommer därför inte att behöva arbeta hemma. Fredag v.42 ska tre texter vara klara och inlämnade i classroom. Eleverna väljer själv i vilken ordning de skriver texterna (nyhetsartikel, insändare, reportage, filmanalys eller bokrecension). Samtliga elever har ett häfte med exempeltexter och planeringsmallar.

Vänliga hälsningar

Nathalie


  • Föräldrarmöte HT 2017, 4 september. 18.30 i matsalen