Välkommen till klassidan för  9A!

Klassens mentorer är Jessica Sjöbäck och Kristian Johansson

Viktiga datum och information

Elevråd onsdag 25/9 kl.09:30 i konferensrummet.

Kommande studiedagar under HT

26/9, 16/10, 26/11 (26/11 är också stängdag på fritids)

• Här hittar du dagar och tider för nationella prov läsåret 19/20. Följ länken.
  • Studie- och yrkesvägledare Sanja Strojakovic kan du kontakta på mail:sanja.strojakovic@malmo.se eller mobil:076-854 16 90. Sanja finns tillgänglig på skolan på måndagar och tisdagar.
  • Här hittar du länk till information om gymnasiemässan i Malmö. Följ länken.

Bildresultat för gif

Sjukanmälan: Anmäl frånvaro varje dag ditt barn är sjukt på skola24.
Anmäl via telefon 0515-777 000 eller på //malmo.skola24.se

Veckobrev från Klagshamns rektorsområde v 38

Hej!

Nu har vi haft ett par veckor med lite bättre inomhusklimat och det är vi mycket tacksamma för. De första veckorna är avklarade och fortfarande förekommer mindre ändringar i elevernas scheman. Vi försöker alltid hitta förändringar som gör det bättre för våra elever.

Spanienbesök

Denna vecka har vi besök av en lärare från Spanien. Hon kommer besöka flera klasser under veckan så chansen är stor att era barn kommer få träffa henne. Detta är ett led i vårt internationella arbete med ERASMUS+.

Parkering och trafiksäkerhet

Vi vill påminna om att ni ska stanna på tillåtna parkeringsplatser, tex vid Folkets Hus, när ni stannar och släpper av era barn. Busshållplatsen måste vara ledig för bussarna som kommer och lämnar de barn som åker buss. Där är stoppförbud under hela skoldagen! Busschauffören har ansvar för barnen tills bussen står på hållplatsen och får inte släppa av dem om bussen inte kan ställa sig på hållplatsen! När busshållplatsen är upptagen av personbilar måste barnen kryssa mellan bilarna och det blir farligt för alla barn. Så ställ er inte på busshållplatserna när ni ska släppa av era barn.

Studietid för högstadiet

Vi har anställt en ung duktig matematiker som mattestöd för eleverna i åk 7-9 på onsdag morgon kl 8:15-9:15 och på torsdagar 14:30-16:30. Detta är en utökning av redan befintlig studietid.

Studiedag den 26 september

Glöm inte att meddela fritids om ditt barn ska vara på fritids under dagen.

Kontaktuppgifter till skolledningen och administration:

Christin Stigborg, rektor

christin.stigborg@malmo.se

Katarina Lundgren, administrativ chef

katarina.lundgren@malmo.se

Annika Ingelström Paulsen, biträdande rektor med ansvar för F-klass och fritids.

Annika.paulsen@malmo.se

Sarah Josefsson, biträdande rektor med ansvar för åk 1-6

Sarah.josefsson@malmo.se

Malin Kjellberg Högström, biträdande rektor med ansvar för åk 7-9

Malin.kjellberg-hogstrom@malmo.se

Christine Lindsjö, administratör

Christine.lindsjo@malmo.se

Hoppas ni får en trevlig vecka!

Skolledningen på Klagshamns rektorsområde

Datum för föräldraråd

Skolledningen kallar till föräldraråd följande datum under läsåret:
25/9 på Strandskolan i matsalen, 4/12 på Klagshamnsskolan i åk 1, 5/2 på Strandskolan i matsalen och 3/6 på Klagshamnsskolan i åk 1. Vi ser gärna att alla klasser har två representanter. Ni får gärna komma båda på alla möten om ni kan.

Modersmålsundervisning

De flesta språk som vi har modersmålsundervisning i kommer igång under denna vecka. Modersmålsundervisningen är en frivillig lektion. Den kan man få om språket är elevens umgängesspråk i hemmet och om eleven har grundläggande kunskaper i språket.

Om ni önskar modersmål till ert barn ska ni anmäla detta med en blankett från skolan. Ni behöver bara ansöka en gång. Om ni önskar att ert barn inte längre ska läsa modersmål måste ni säga upp ert barns plats.

Nya medarbetare

Trä/Metall                          Marcus Rostedt

Musik                                  Martin Svensson

Länk till Strandskolans veckobrev