STGR12B‎ > ‎

Engelsklänkar

Hej!
Jag heter Annika Levin Olsson och ska undervisa klassen i engelska detta läsåret vilket jag ser fram emot. Jag undervisar även årskurs 7-9 i svenska och engelska.
Vi kommer att använda läroboken What's up och till den finns bra övningar till varje kapitel. Se nedanstående länk.
Läxor kommer att vara till torsdagar och jag skriver in dem på denna sidan. Hör gärna av er till mig om ni har några frågor. annika.levinolsson@malmo.se

Annika

Läxa till torsdag den 8/9:

What's up sid16-17, läsa på engelska och översätta till engelska. Lära sig rutan i Focus överst på sid 17. Kunna läsa på engelska, översätta och stava.

De 7 första glosorna på sid 79, (3).  Frivilligt att lära sig alla.

Sid 77 husdjuren. Man avgör själv om man mäktar med att lära sig stava dem. Blir det för mycket välj ut några av dem.

Anledningen till att man kan välja hur mycket läxa man har, beror på att många elever tycker det har varit för lite läxa och en del för mycket.

/Annika

Läxa till torsdag den 15/9:

Denna vecka arbetar vi med nedanstående i engelska, vilket också är läxa till torsdag den 15 september. OBS! Ditt barn gör så mycket det förmår.

Se Samoas länkar (här på klassidan) där eleven kan träna, läsa och lyssna på kapitlet.

Textbook What’s up sid 18-19. Läsa högt på engelska och översätta till svenska.

Sid 19 räkneorden, kunna räkna och stava, 20-29, 30, 31, 40, 50.

Focusrutan sid 19, Who is this? Who is that?

Glosor sid 79 (4) Uttala och stava:

Who’s that?

Uncle