STGR10C

Välkommen till 9C:s klassida.

• Ryslig tävling från biblioteket!
Som vanligt lockar biblioteket alla elever att vara med i en Skrivutmaning på höstterminen.

I år är det ett nytt upplägg där de äldre eleverna skriver för de yngsta.
Alltså till våra elever i F-klass.

Tanken är att Niclas ska läsa de bästa skräckisarna för dem på måndagen 28/10, vecka 44  i biblioteket, som då är pyntat med f-klassernas läskiga bilder som de fått i uppdrag att göra.

Alla klasser får nominera max tre berättelser, så om ni har fler i klassen som vill delta så måste ni välja ut tre tävlingsbidrag.

Senast fredagen den 25 oktober vill Niclas ha texterna på papper för att de ska vara med i tävlingen.

• Här hittar du dagar och tider för nationellaprov läsåret 19/20. Följ länken.
  • Studie- och yrkesvägledare Sanja Strojakovic kan du kontakta på mail:sanja.strojakovic@malmo.se eller mobil:076-854 16 90. Sanja finns tillgänglig på skolan på måndagar och tisdagar.
  • Här hittar du länk till information om gymnasiemässan i MalmöFölj länken.
  • Sugen på att "skugga"? "Skugga" betyder att man som elev följer en annan elev eller en klass på gymnasiet under en dag eller halvdag. Du tar själv kontakt med skolan/programmet du är intresserad av och tänk på att det inte är alla skolor som tar emot "skuggande" elever.
  • Nyttiga sidor att besöka inför gymnasievalet: https://www.skanegy.se/http://programvaljaren.se/

• Avlusningsdagar 14-15 september

Huvudlöss klättrar på hårstrån, sitter gärna nära hårbotten och ger små kliande bett. Vem som helst kan få huvudlöss och det har inget med hygien att göra. Lössen sprids när hår kommer i kontakt med hår, t ex i samband med nära lek eller i mer sällsynta fall vid lån av varandras mössor och hårborstar.

Det bästa sättet att förhindra spridning är att kamma håret med en särskild luskam. Det finns bra instruktioner för hur detta går till på 1177 (https://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Huvudloss/)

För att förhindra större utbrott med huvudlöss rekommenderas att alla luskammar ungefär samtidigt. Nästa nationella avlusningshelg är 14-15 september. Luskamning görs i hemmet. (http://www.avlusningsdagarna.se/)

Du behöver inte behandla i förebyggande syfte. Det är endast om du hittar levande löss som du ska behandla med medel som du kan köpa receptfritt på apoteket.

För ytterligare information kontakta skolsköterska Sara Sjöberg, 0766 347951, sara.sjoberg3@malmo.se.

• Veckobrev från Rektor

Hej!

Nu har vi haft ett par veckor med lite bättre inomhusklimat och det är vi mycket tacksamma för. De första veckorna är avklarade och fortfarande förekommer mindre ändringar i elevernas scheman. Vi försöker alltid hitta förändringar som gör det bättre för våra elever.

Spanienbesök

Denna vecka har vi besök av en lärare från Spanien. Hon kommer besöka flera klasser under veckan så chansen är stor att era barn kommer få träffa henne. Detta är ett led i vårt internationella arbete med ERASMUS+.

Parkering och trafiksäkerhet

Vi vill påminna om att ni ska stanna på tillåtna parkeringsplatser. Busshållplatsen måste vara ledig för bussarna som kommer och lämnar de barn som åker buss. Där är stoppförbud under hela skoldagen! Busschauffören har ansvar för barnen tills bussen står på hållplatsen och får inte släppa av dem om bussen inte kan ställa sig på hållplatsen! När busshållplatsen är upptagen av personbilar måste barnen kryssa mellan bilarna och det blir farligt för alla barn. Så ställ er inte på busshållplatserna när ni ska släppa av era barn.

Studietid för högstadiet

Vi har anställt en ung duktig matematiker som mattestöd för eleverna i åk 7-9 på onsdag morgon kl 8:15-9:15 och på torsdagar 14:30-16:30. Detta är en utökning av redan befintlig studietid.

Studiedag den 26 september

Glöm inte att meddela fritids om ditt barn ska vara på fritids under dagen.

Kontaktuppgifter till skolledningen och administration:

Christin Stigborg, rektor

christin.stigborg@malmo.se

Katarina Lundgren, administrativ chef

katarina.lundgren@malmo.se

Annika Ingelström Paulsen, biträdande rektor med ansvar för F-klass och fritids.

Annika.paulsen@malmo.se

Sarah Josefsson, biträdande rektor med ansvar för åk 1-6

Sarah.josefsson@malmo.se

Malin Kjellberg Högström, biträdande rektor med ansvar för åk 7-9

Malin.kjellberg-hogstrom@malmo.se

Christine Lindsjö, administratör

Christine.lindsjo@malmo.se

Hoppas ni får en trevlig vecka!

Skolledningen på Klagshamns rektorsområde

V.39

Måndag:

Tisdag: SO, ekonomiska begrepp
              Svenska, läsläxa till sida 174

Onsdag:

Torsdag: Fra, kunna din profil och frågor till Speed date

Fredag: Eng, TB 22-24

V.40

Måndag:

Tisdag: Fra, kunna uttryck med verbet faire skriftligt

Onsdag: Elevråd kl.09:30 i konferensrummet