STGR18B

Lena Hagbyn lena.hagbyn@malmo.se
Anna Salmi anna.salmi@malmo.se
Maria Bohman maria.bohman@malmo.se

Vårt telefon nummer är: 0709-589149 - Nu fungerar vår telefon :) Om ni har svårt att nå oss längre fram så vill vi att ni meddelar oss.

Fritids öppnar 6.30

Frukost serveras 6.30-7.15

Skolverksamheten pågår mellan 8.30-13.15

Fritids stänger 17.30

Veckobrev från ledningen (det kommer ett nytt varje vecka)

Den 18/10 är hela skolan stängd!

Hej alla föräldrar!

Nu har mer än en månad passerat för era barn i förskoleklass. Vi upplever att barnen trivs bra på skolan och att de har kul på fritids.

Under första veckan hade vi lite rundvandring på skolan och lära känna lekar. Vi har jobbat med normer och regler i elevernas vardag t.ex. I lek och spel och varför regler kan behövas. Barnen har även fått va med och bestämma sina egna regler.

Den sena lunchtiden har fungerat bra. I början märkte vi på barnen att de va lite trötta innan lunch men de verkar ha vant sig nu. Det är jättebra att ni tar med frukt/grönsak till barnen, vilket gör att de klarar förmiddagen bättre. Stort tack.

Simningen är nu avklarad och det är snart dags för idrotten att börja på tisdagar. Vi börjar den 2 oktober. Barnen ska ha med sig idrottskläder, skor och en liten handduk att torka sig med efter duschningen.

Tisdagen den 25 september ska vi åka till Stadsbiblioteket och lyssna på bokprat och eventuellt låna några böcker. Sedan leker vi på en lekplats eller i parken. Vi är tillbaka till lunchen. Barnen ska ha med en ryggsäck med vattenflaska och gärna en frukt/grönsak.

Vi har börjat arbeta med Grej of the day. Detta är något vi jobbar med varje vecka. Grej of the day kan va vad som helst. Vi ger barnen en ledtråd som de får klura på och gissa vad det är, ni föräldrar får gärna också klura på ledtråden. Den sitter på anslagstavlan. På lektionen tar vi upp fakta om saken. Barnen får sen en text att klistra in i deras bok om vad vi pratat om och sedan får de rita en bild till ämnet. Vi har gjort grej of the day om glass, äpple och pizza.

Vi har arbetat med temat kost och hälsa. Då lärde sig barnen om vad som är nyttigt och onyttigt för vår kropp. Nu är det dags för ett nytt tema, detta heter Barn i välden. Temat kommer att handla om vilka olika förutsättningar som barn har i olika länder, vi kommer även att arbeta med barnkonventionen.

I svenska ska barnen få börja arbeta med inloggning av datorer för att sedan kunna skriva ASL (att skriva sig till läsning). Vi tränar även på rim, ramsor, sånger och har högläsning.

I matematiken fokuserar vi på antalsuppfattning och tallinjen.

På fritids har vi delat in barnen i tre grupper, dessa blandas sedan med barn från FA och FC. Vi har arbetat med samarbetsövningar.

Vecka 39-40 har Anna semester, därför kommer här vara några olika vikarier som ni kanske träffar på.

Vi ses på skolan!

Med vänliga hälsningar,

Lena, Anna och Maria

Skola

Skoljogg
Torsdag 20 september har vi skoljobb på Klagshamnsskolan. Ta med bra springskor och vattenflaska. De behöver inga ombyteskläder.

Fritids