STGR18C

Välkomna till FC


Vi som arbetar i FC är:

Frida Thern
Åsa Håkansson
Evelina


Vi vill passa på att tacka för igår, det var mycket trevligt. Ett stort tack för de fina presenterna.

Tack för detta läsåret och glad sommar!
 

Stängdag 8 augusti. Både skola och fritids är stängt. Om ni önskar omsorg denna dagen behöver ni meddela oss senast 31 maj.

Vårt telefonnummer är: 0768-698113


Fritids öppnar 6.30

Frukost serveras 6.30-7.15

Skolverksamheten pågår mellan 8.30-13.15

Fritids stänger 17.30Fotografering vid skolavslutningen

Alla vill vi att skolan ska vara en trygg miljö för våra barn. Även om en del föräldrar samtycker till att deras barn blir fotograferade är det inte alla föräldrar som vill detta. För föräldrar och barn med skyddade personuppgifter kan det vara förödande att synas på bilder som sprids i sociala medier. Vi har därför tagit ett beslut att det inte är tillåtet att fotografera eller filma under skolavslutningen.

 

Ni får givetvis ta bilder på ert egna barn men vi ber er göra detta när de inte är samlade i grupp.


Solkräm

Det kan vara bar om ni smörjer in era barn på morgonen innan de lämnas på skolan, så påminner vi om bättra på med solkräm efter lunch om det behövs.

Skolavslutning 

Eleverna samlas som vanligt i klassrummet senast 8.30

Efter samlingen i klassrummet kommer vi pedagoger att gå tillsammans med barnen bort till Strandskolan.

Ni föräldrar som vill vara med på skolavslutningen är välkomna till Strandskolan 9.30 (Gropen på skolgården). Avslutningsprogrammet beräknas ta cirka 45 min. 


Månadsbrev Juni 

Månadsbrev juni

Under juni månad har vi hunnit med en utflykt till Sibbarp där vi lekte lekar tillsammans och åt mat i det fina vädret.

Vi har också besökt stranden i Klagshamn tillsammans med de andra två förskoleklasserna. På stranden delade vi upp oss i mindre grupper och pratade om människans inverkan på naturen. Sedan hade vi fri lek vilket var uppskattat av barnen. Efter det åt vi mat, alla förskoleklasser tillsammans.

När vi varit iväg på olika utflykter så har vi fotat med våra Ipads och nu kommer vi göra filmer i Imovie av dessa bilder som vi kommer att visa för de andra förskoleklasserna.

Ute på gården har vi planterat i odlingslådor, vår klass odlade morötter. Alla på skolan har odlat i dessa lådor men olika grönsaker och blommor.

Vi har jobbat klart med sådant som vi hade i lådorna som vi inte var riktigt färdiga med, lästränat lite för dem som velat samt spelat lite läse-spel. Vi har också gjort en minnesbok om deras år i Förskoleklassen som de sedan ska få ta med sig hem på skolavslutningen.

Tänk på att tömma era barns klädlådor och se till att ni få med er allt hem. Fritids är på Strandskolan från och med vecka 26.

Under denna vecka (vecka 24), så finns alla kvarglömda kläder uppe i 2:d klassrum så titta gärna där.

Eftersom att detta blir vårt sista månadsbrev vill vi passa på att tacka för detta läsåret. Det har varit så kul att lära känna alla barn och er vuxna. Barnen har nu en spännande höst framför sig då de börjar årskurs 1. Vi önskar dem alla lycka till och vi kommer sakna dem mycket.

Slutligen vill vi önska er alla en riktig glad sommar!

 

Uppropsdagen torsdagen den 15 augusti

 


År 1-2           8:30 på Klagshamnsskolans gräsmatta. Skoldagen slutar enligt schema och vi önskar


 

Månadsbrev Maj

Nu närmar vi oss slutet av terminen och vi ledsna för att månadsbrevet för april uteblev. Det blir istället några korta rader om april i detta månadsbrev.

Under april månad hann vi med att ha talang i Folkets hus vilket var mycket roligt och uppskattat av eleverna. Vi hade också vår Värdegrundsdag borta på Strandskolan. Då barnen fick träffa elever från de andra årskurserna samt andra lärare och pedagoger. Eleverna fick prova på olika aktiviteter och vi grillade hamburgare på skolgården. Även denna aktivitet var mycket uppskattad både av elever och lärare.

I maj månad har utvecklingssamtalen tagit en stor del av tiden men nu är alla samtal klara.

Vi har fortsatt med att ha utedag/utflyktsdag på fredagar vi har besökt biograflekplatsen, Strandskolan, skoglekplatsen och Folketspark. Tisdagen vecka 19 var vi också iväg på Hyllievattenpark som var en rolig och blöt upplevelse för alla.

Frida har under vecka 20 besökt en skola i Frankrike för att se hur de arbetar där. Detta var mycket spännande och utvecklande.

Under maj månad har vi arbetat med däggdjur och fåglar. Vi har fortsatt med veckans siffra samt repeterat bokstäverna. Vi har spelat olika läs-memory.

Under tiden som är kvar av terminen kommer vi att arbeta med temat vår/sommar.

Därför kommer vi göra tre utflykter de kommande veckorna.

27 maj Gyllins trädgård denna dag kommer bussen att avgå från Klagshamnsskolan 8.40 vi vill därför be alla vara här senast 8:10

3 juni utflykt till fågelstationen.

10 juni utflykt till stranden.

Vi ses den 11 juni för en trevlig kväll tillsammans!

Mvh FC
Sommarlov

Vänligen gå in på länken och fyll i hur ert barn ska vara här under sommaren, senast den 25/4. 

Klämdagar

Våren är full av ledigheter, så här kommer en länk för att fylla i omsorgsbehov för 31/5 och 7/6.


Månadsbrev

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augusti 


Extrakläder

Titta igenom så att barnen har extrakläder här på skolan. Vi är ute i alla väder och det är  viktigt att de kan byta till något torrt om de har blivit blöta.

Parkering

Då det är många som lämnar och hämtar samtidigt på skolan, vill be er att ta extra hänsyn med tanke på att det finns många barn i trafiken under framförallt lämningen på morgonen.

Finns det inte plats precis framför skolan att parkera, så finns det en parkering vid folkets hus där man snabbt och smidigt kan betala med app.

Tänk också på att vissa vägar är privata och inte får trafikeras av obehöriga.

 Vänligen Skolledningen


Pedagogiska planeringar

tryck här 


Studiedagar

Den 18 mars är det studiedag för skola och fritidshem. Hela skolan är stängd.

Den 7 juni är det studiedag för skolan, fritids är öppet som vanlig.

Idrott 
Idrotten är på tisdagar. 

Födelsedagar

Vi vill uppmuntra er att informerar era barn om att vi pratar inte om födelsedagskalas i klassen om barnen inte har för avsikt att bjuda hela klassen. Denna typ av diskussioner har förekommit och de barnen som inte blivit bjudna har känt sig utanför.