Strandskolans Fritidshem

Hej och välkommen till Strandskolans Fritidshem!

Under eftermiddagarna erbjuder vi barnen styrda/planerade aktiviteter både ute och inne, men eleverna kan också välja på att vistas i våra olika rum för bygg, skapande, rollek, spel och avkoppling. Eleverna i årskurs 2-3 har sin hemvistelse på nedre plan medan "Klubben" (elever i åk 4-6) har sin hemvistelse på övre plan.

De styrda aktiviteterna erbjuds för ALLA elever och de hålls på övre plan mellan 15-16. Vi skulle uppskatta om ni kontaktade oss via sms under eftermiddagen då vi vill erbjuda era barn den bästa möjliga pedagogiska verksamheten.

Vår ambition på fritidshemmet är att barnen ska känna trygghet och glädje på fritidshemmet och under hela sin skoldag. Vårt uppdrag på fritidshemmet är att stimulera elevernas utveckling och lärande, erbjuda dem en meningsfull fritid och social gemenskap. Vi har delat in året i sju perioder där varje period har ett enskilt fokusområde. Mer om perioderna hittar ni längre ner och på våra tavlor.

Är det något ni undrar över är det bara att kontakta oss. Våra telefonnummer hittar ni längre ner.

Personalen på Strandskolans fritidshem
2018.09.03

Information om fritids

Våra telefonnummer:
Årskurs 2: 0709-66 50 48
Årskurs 3: 0708-34 76 79
Klubben: 0766-07 40 03

Vi som jobbar här: Ingvar, Tilda, Anneli,
Krister, Mattias, Simon,
Riyane, Villiam, Helen, Katrin

Aktiviteter i veckan:
Måndag: Skapande & Cafeterian
Tisdag: Skapande & IKT
Onsdag: Spelhåla
Torsdag: Idrottshallen
Fredag: Fredagskul

Länkar:
Aktuell info

Jullovet 2018

Ho ho ho, nu närmar sig julen och med det kommer jullovet. Därför behöver vi ha koll på vilka barn som stannar med oss på fritids och vilka som njuter av sin ledighet på andra håll! Vi vill därför att ni fyller i detta formulär senast måndagen den 12e November. Tack på förhand och njut av dagen!

OBS! Fritids stängt 7/1-2019
Hej alla föräldrar! Vi ville bara passa på att påminna om att skola och fritids är stängt den 7/1-2019 då all personal är iväg på fortbildning. Vid behov av fritidsplats denna dag, hör av er till Annika på: annika.paulsen@malmo.se, så snart som möjligt.

Mvh, Personalen på Strandskolans fritidshem

Fokusperioder

Aktuell period: 3

Period 1:

Eleverna ska utveckla sin förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt samarbeta med ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt.

Period 2:

Eleverna ska utveckla sin förmåga att ta hänsyn till personliga behov av balans mellan aktivitet och vila.

Period 3:
Eleverna ska utveckla sin förmåga att pröva och utveckla idéer, lösa problem och omsätta idéerna i handling.

Period 4:
Eleverna ska utveckla sin förmåga att kommunicera med språkliga uttrycksformer i olika sammanhang och för skilda syften.

Period 5:
Eleverna ska utveckla sin förmåga att skapa och uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer.

Period 6:
Eleverna ska utveckla sin förmåga att utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle.

Period 7:
Eleverna ska utveckla sin förmåga att röra sig allsidigt i olika miljöer samt förstå vad som kan påverka hälsa och välbefinnande.